Смъртни заплахи преследват звезда от "Тайната вечеря" на Олимпиадата

Топ
15:11 - 30 Юли 2024
2460
Смъртни заплахи преследват звезда от "Тайната вечеря" на Олимпиадата

Диджей Барбара Бъч, която бе звезда на сцената с драг куин на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж, подаде жалба за смъртни заплахи, киберагресия и публични обиди, предаде АФП. Тя е открита феминистка и лесбийка и подаде сигнал, че е мишена на много заплахи във виртуалното пространство.

"Смъртни заплахи, заплахи за измъчване и изнасилване, антисемитски, хомофобски и сексистки обиди", написа артистката в Инстаграм, която подаде жалба чрез адвоката си Одри Мселати, допълва БТА.

"В първия момент реших да не се намесвам и да оставя хейтърите да се успокоят, но съобщенията, които получавам са все по-агресивни", се защити французойката.

"Тези, които нападат Барбара Бъч, го правят, защото не приемат, че тя представлява Франция, защото е жена, лесбийка, с наднормено тегло и еврейка. Това е заради тяхната нетолерантност", каза пред АФП Одри Мселати.

"Атакувайки я, те атакуват ценностите, правата и свободите във Франция", добави адвокатът.

"За мен беше изключителна чест да участвам в церемонията по откриването на Париж 2024 като топ изпълнител и да споделя визията си за партито. Сърцето ми все още е пълно с радост и ти благодаря за цялата любов и сила, която ми даваш от тогава.

Както знаете, моят ангажимент винаги е бил да карам всички да танцуват и по моя малък начин да направя нация на дансинга. Чрез работата си на диджея и активизма си винаги съм насърчавал любовта и приобщаването - за мен това ще спаси света, дори когато той се разпада. Днес обаче съм мишена на поредния - особено насилствен - кибер тормоз. Въпреки че в началото реших да не говоря, за да оставя хейтърите да се охладят,

съобщенията, които получавам са все по-екстремни Всичко това, защото имах честта да представя разнообразието на страната си чрез изкуство и музика, заедно с други артисти и изпълнители, на които се възхищавам.

Каквото и да казват някои, аз съществувам. Никога не съм се срамувала от това, което съм и поемам отговорност за всичко - включително и за артистичния си избор. Цял живот отказвам да бъда жертва: няма да мълча.

Не ме е страх от тези, които се крият зад екран, или псевдоним, да бълват омразата и разочарованията си. Ще се боря с тях без никога да треперя.

Отдаден съм и съм горд. Гордея се с това, което съм, с това, което съм и с това, което олицетворявам, както за любимите ми хора, така и за милиони французи. Моята Франция си е Франция!", гласи цялото изявление на драг куин звездата.