Смела касиерка затворила обирджията в банката в Дупница

Крими
20:50 - 17 Юни 2021
5517
Смела касиерка затворила обирджията в банката в Дупница

Опит за въоръжен грабеж на банка в центъра на Дупница посред бял ден. Предполагаемият извършител е задържан. Оотнетата сума е малка и ще бъде върната. Няма пострадали.

Мъжът влиза с пистолет, облечен в спортно облекло и бейзболна бухалка. В момента на обира в банковия клон е имало само две служителки. Мъжът ги заплашил с оръжие, но едната от тях е реагирала много бързо по думите на прокуратурата, тъй като е успяла да затвори нападателя в салона. Мъжът е я ареста за 24 часа. Не се съобщава дали е криминално проявен.

Преди да влезе в банковия клон, мъжът е посетил няколко банки. Там обаче не е действал. При поредното си влизане в офис обаче извадил пистолет и използвал сила, предаде Bulgaria ON AIR.

"Успял е да влезе в помещението, където е касата, като е блъснал и ударил служителката, тя обаче го е заключила в касата, и той след това използвал оръжие, за да напусне помещението", каза служителят на Районна прокуратура Дупница Анета Стоева.

С изстрелите мъжът успял да счупи ключалката и излязъл от банката. Вътре охрана не е имало и за обира служителките реагирали само с натискане на паник бутона.

"Нашият автопатрул реагира за 1.53 мин и установява, че касиерката е силно притеснена и уплашена, помогнал ѝ е да седне и забелязал само, че има дупка от огнестрелно оръжие в касовото помещение. Доколкото разбрах, бил е заключен вътрe, и за да излезе оттам, е възпроизвел изстрел", уточни мениджърът на охранителната фирма Росен Димитров.

На излизане от банката мъжът е заснет от случаен минувач. Кадрите бяха разпространени в интернет.

"Клиенти го виждат, че бяга натам и са някакви момчета са го подгонили, защото нашият колега не е могъл да остави банката, до градската градина и вече оттам органите на МВР са се заели със случая", добави още Димитров.

Около 2 часа след обира мъжът е задържан.