СМЕЛО: БНР отсвири брифингите за вируса

Общество
19:37 - 16 Май 2020
5625
СМЕЛО: БНР отсвири брифингите за вируса

Българското национално радио (БНР) взе смелото решение и отряза излъчването на извънредните брифинги от Министерския съвет.

Това става ясно от заповед, изтекла в медиите, пише „Монитор“. В документа се посочва, че във връзка с края на извънредното положение в страната, се преустановява и излъчването на пресконференции от МС в ефира на Програма „Хоризонт“. Изключение ще се прави единствено за сутрешните изяви на Националния щаб за борба срещу коронавируса.

Така на практика БНР, което е на бюджетна издръжка от данъците на българите, няма да информира на живо за новите решения и важните въпроси, които се поставят от премиера Бойко Борисов и министрите по време на извънредните брифинги. По ирония от тази година бюджетът на БНР бе увеличен с 2,75 милиона лева и достигна сумата от 47.44 милиона.

В същото време обаче радиото погазва обществените си функции заради заповед издадена от протестърката и парашутист Даниела Късовска, която и през изминалата година разбуни духовете в държавното радио, като изпрати писмо до СЕМ и се ожали от натиск.