Смело сърце: Жената на Боян Петров помага на болни с коронавирус в "Александровска"

Общество
20:03 - 16 Април 2020
4577
Смело сърце: Жената на Боян Петров помага на болни с коронавирус в "Александровска"

Жената на алпиниста Боян Петров - Радослава Ненова, предизвика овации с дръзката и хуманна постъпка да стане доброволец в Спешното отделение на Александровска болница. Авантюристка по дух и със смело сърце, половинката на Съни от края на март помага в обгрижването на тежко болни, включително и на заразени с коронавирус.

Красавицата работи в най-трудното отделение още от края на март. 


Не й коствало много време да преодолее страха от заразата.

Съпругата на Боян Петров е впечатлила и медиците в „Александровска“ - като истински стоик не се пести и дава и нощни дежурства, а вечер или на съмване се връща капнала вкъщи при сина си, който е тийнейджър и сега се налага да се справя сам почти с всичко.  


"Вътрешната красота е много важна, когато изглеждаш така. Доброволстваме в спешното и се убеждавам, че и този път красотата няма да спаси света", коментира в свой стил Радослава, като пусна фото от болницата, на което е облечена със защитен костюм, шлем и ръкавици.  

"Вярвам, че има Бог. В моите представи той е вселенска енергия и не стои в църквата. Стои в сърцата ни. Вярвам, че вижда всичко и не го интересува дали се правим на добри, а дали наистина сме добри!", убедена е в принципите си Радослава.


„Спрете да ме питате за ръкавиците! Имам S-а са прозрачни. Освен на Бог разчитам и на себе си“, отвръща храбрата дама на въпросите с голи ръце ли се разхожда в Спешното отделение.

„Радослава винаги е била с боен дух и не бяга от предизвикателствата. По това си приличат с Боян. Донякъде, тя влезе при тежкоболните и заради него“, убедени са приятели на смелото момиче, претърпяло куп житейски перипетии.