Смениха шефа на дирекцията на полицията в Пазарджик

Нов директор поема и Центъра за специализирана подготовка на полицаи

Новини
10:36 - 05 Октомври 2023
4073
Смениха шефа на дирекцията на полицията в Пазарджик

Комисар Станимир Калоферов е преназначен на длъжност заместник-директор на Областната дирекция на МВР в Пазарджик, съобщиха от ведомството.

Той е на 38 години, от гр. Пазарджик, в системата на МВР е от 18 години, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности в 4-то Районното управление към Столичната дирекция на вътрешните работи, Районното управление в Пазарджик, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, Държавна агенция „Национална сигурност“, сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в Пазарджик.

Последно заеманата от него длъжност е директор на Центъра за специализирана подготовка на полицаи в Пазарджик при Академията на МВР. 

Досегашният заместник-директор комисар Георги Гайков е преназначен на длъжността директор на центъра за обучение на полицаи. Той е в Министерството на вътрешните работи от 1994 година. По време на службата си е преминал последователно през различни изпълнителски и ръководни длъжности, като е достигнал до Заместник директор на Дирекция „Жандармерия“- ГДНП и командир на Специализирания отряд за борба с тероризма.