Сменят съдията на 81-годишния Благой, убил арендатор в Първомай

Роднините на гръмнатия Митко поискаха отвод на магистрата заради домашния арест на стрелеца

Топ
13:26 - 20 Ноември 2023
1649
Сменят съдията на 81-годишния Благой, убил арендатор в Първомай

Друг съдебен състав ще гледа делото на 81-годишния Благой Цветилов, обвинен в умишленото убийство на арендатора си Митко Иванов в първомайския квартал "Любеново". Близките на загиналия мъж направиха искане за отвод, което след съвещание беше уважено. Причината - пускането под домашен арест на възрастния мъж преди близо 2 месеца.

Смъртта на 54-годишния Митко Иванов настъпи на 21 октомври м.г. Той и Цветилов били роднини и от години имали скандали за наследствени ниви. По-младият обработвал земята и плащал на Благой за неговия дял. Пенсионерът обаче искал повече пари. Във фаталния ден те отново се скарали и Цветилов изкарал законно притежавана ловна пушка и го убил.

На 29 септември Окръжният съд направи опит за даване на ход на делото, но обвинителният акт беше върнат за преработване от прокуратурата заради неясноти и грешки. В същото заседание магистратите пуснаха Благой Цветилов под домашен арест, след като той прекара 11 месеца зад решетките. Решението е било обжалвано пред Апелативния съд, който отмени промяната и мярката на пенсионерът остана с мярка за неотклонение "задържане под стража".