Сменят шефа на РЗИ Перник

Новини
12:36 - 20 Ноември 2020
4981
Сменят шефа на РЗИ Перник

Сменят шефа на РЗИ Перник, съобщават регионалните медии. Здравната инспекция в града ще поеме д-р Гергана Георгиева.

Досегашният шеф Юри Торнев си тръгва след разкритията, че единствената му цел е да си „връзва гащите", затваряйки заведения, спортни мероприятия и институции, без абсолютно никаква обосновка на действията в предишните месеци, пише zaPernik.com. Последните два месеца Перник стана за смях именно заради такива изцепки, като да затваряме заведения след 23 часа, при положение, че в града има една дискотека и тя работи от дъжд на вятър.

Новият шеф на РЗИ Гергана Георгиева по професия е вирусолог и до момента работи в микробиологичната лаборатория за PCR диагностика на Covid-19 в пернишката болница „Рахила Ангелова“.

Тя е завършила Медицинска академия, ВМУ със специалност „Епидемиология на инфекциозните болести“, НЦЗПБ със специалност „Вирусология“, а през тази година е изкарала и „Здравен мениджмънт“ в Бургаски свободен университет.

Гергана Георгиева започва професионалния си път като училищен участъков лекар в 3-та поликлиника в Перник. През 1995 г. започва работа в ХЕИ Перник като лекар ординатор в микробиологичната лаборатория.

От 2004 г. е назначена в Община Перник като старши експерт дирекция „Хуманитарни дейности“ в сектор „Здравеопазване, младежки дейности и спорт“. След това една година работи в РИОКОЗ като началник отдел „Противоепидемичен контрол“ и като директор „Надзор на заразните болести“.

През 2008 година започва работа като старши експерт и началник отдел в Райнната здравноосигурителна каса в Перник.

От 2011 година до август 2020 е работила в РЗИ Перник като директор и главен експерт на дирекция „Надзор на заразните болести“.

Все още не е ясна съдбата на директора на пернишката болница Анатоли Митов. В здравното министерство обсъждат неговото отстраняване, заради паника в ситуацията с Covid-19.