Смешно или тъжно: Най-безумните маски срещу коронавируса (ГАЛЕРИЯ)

Нещо за четене
21:10 - 28 Октомври 2020
10916
Смешно или тъжно: Най-безумните маски срещу коронавируса (ГАЛЕРИЯ)

Първата вълна на пандемията от коронавирус през зимата и пролетта на тази година роди най-причудливи защитни маски, тъй като в световен мащаб имаше дефицит. Това събуди изобретателността на жителите не само на огромен Китай, но и във всички страни по света в опит да се спасят от опасния вирус.

На улиците и по летищата тогава беше нормално да се видят пътници, носещи на главата си огромни пластмасови бидони, противогази и всякакви други странни изобретения за защита.

Хората си правеха, а и продължават да си правят защитни маски от динени кори, от грейпфрут, от зелеви листа, а също така и от чашките на дамските сутиени. Втората вълна на COVID-19, която удари целия свят през последния месец, възроди създаването на странни маски. В социалните мрежи отново се появиха снимки на старите изобретения, като към тях са добавени и нови "защитни" маски и средства.

Lupa.bg избра най-интересните от тях с идеята, че дори и в тази сложна ситуация с рязко нарастване броя на заболелите и починалите, хората намират начин да проявят изобретателност и чувство за хумор...