Смях: Човек на Доган продал няколко крави и си купил апартамент в София

Тъщата Фатме се води собственик на апартамента на Бахри Юмер в квартал „Малинова долина“

Политика
13:00 - 04 Септември 2024
5514
Смях: Човек на Доган продал няколко крави и си купил апартамент в София

Нов скандал гръмна около „възкръсналия” политик Бахри Юмер. Преди дни почетният председател на ДПС Ахмед Доган изненадващо го върна в играта, като го назначи за общински координатор на ДПС в Джебел. Сега бившият кмет на градчето и областен партиен лидер ще пази гърба на Доган в Източните Родопи във войната му с Делян Пеевски и неговото ДПС – Ново начало.

През 2015 г. гръмогласният депесар напусна зрелищно партията, като обвини Доган в противоуставни действия и се присъедини към партия ДОСТ на Лютви Местан. След като финансираната от Турция формация се сгромоляса, Юмер набързо изостави Местан и отново потърси закрилата на Сокола и ДПС.

Оказа се обаче, че за участието си в проваления политически проект на Турция джебелчанинът е получил солидно възнаграждение. С дадените му пари в брой той купил нов просторен апартамент в новия столичен квартал „Малинова долина“. 

Формален собственик е тъща му Фатме, която живее в село Ридино. Жилището обаче се ползва от Юмер и втората му съпруга Гюлнур. За да обясни новата си придобивка, Бахри Юмер разпространява комична версия за произхода на средствата, пише „Антени”. 

„В кафенета в града обясняваше на всички, че парите за новия му апартамент в София са от продажба на мляко и няколко крави….“, разказват местни депесари, недоумяващи как е възможно бившият им кмет да ги баламосва по толкова елементарен начин.

Това не е единствената финансова афера на Бахри Юмер. Като кмет той е разследван и проверяван от държавни институции като прокуратура и АДФИ за множество схеми, брутално източващи бюджета на Община Джебел.

Разследванията срещу него особено се засилват след октомври 2019 г., когато приключва кметският му мандат.

Изплашен от развоя на събитията и реалната алтернатива да стане обвинеям, Юмер търси закрила от Ахмед Доган. След месеци получава положителен отговор за среща с бившия си шеф, на която джебелчанинът си посипва главата с пепел – целува ръка на боса и отново му декларира вярност.

Бахри Юмер с Ахмед Доган през 2009 г.