Смях! Лудогорец ревна срещу съдиите (не, не е майтап!)

Ексклузивно
00:54 - 12 Август 2019
17651
Смях! Лудогорец ревна срещу съдиите (не, не е майтап!)

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев демонстрира смайващ гьонсуратлък след края на мача с ЦСКА, завършил 0:0 на стадион „Лудогорец Арена“ в Разград.

Смуглият началник на 8-кратните поредни шампиони на България се ядоса на съдията Драгомир Драганов, който не отсъдил чиста дузпа за Лудогорец в последните минути на мача.

Ангел Петричев се ожали от съдийски рецидив срещу Лудогорец и обяви, че пуска жалба срещу съдията. Той обаче ощети повече ЦСКА

„Рядко коментираме съдиите, но се посъветвахме с колегите и възнамеряваме да пуснем жалба, тъй като втори пореден мач не ни дават чиста дузпа. Ако това е феърплеят, за който говорихме в началото на първенството, това е в ущърб за Лудогорец. Не говоря само за ситуацията при дузпата, тъй като момчетата ми казаха, че е имало ситуации, в които играч на ЦСКА е заслужавал червен картон. Мисля, че сме в пълното си право да подадем жалба”, обяви Петричев. Направи впечатление, че Петричев говори в множествено число.

Той обаче не спря до тук, а провидя нова тенденция – съдийски грешки, ощетяващи Лудогорец. „През миналия сезон в няколко мача отчетливо загубихме точки заради съдийски грешки. Сега виждаме пак, че втори пореден мач е така. Очевидно така се виждат наченки на някаква тенденция. Ще наблюдаваме внимателно, но първо ще анализираме нашите грешки. Ако си бяхме вкарали ситуациите, нямаше да водим този разговор. Надявам се за тоя прословут феърплей да не е в наш ущърб”, заплаши неизвестно кого Ангел Петричев.

Шефът в "Лудогорец" недоволства от срещата, организирана от премиера, от думите му излиза, че тя е била бутафорна

„Прословутия“ според думите му феърлпей, бе договорен преди старта на новия футболен шампионат от премиера Бойко Борисов. На срещата, проведена в Министерски съвет, присъстваха главния прокурор Сотир Цацаров, МВР шефа Младен Маринов и началникът на Специализираната прокуратура Иван Гешев. От футболния бранш на срещата бяха президентът на БФС Боби Михайлов и собствениците на ЦСКА, Левски и Лудогорец – Гриша Ганчев, Васил Божков и Ангел Домусчиев, по-малкия брат на Кирил Домусчиев, който е негов пълноправен партньор в бизнеса.

Думите на Петричев срещу съдиите и "новия феърплей" бяха подсилени от сходно твърдение на треньора Стойчо Стоев. Наставникът с благ нрав също видя тенденция срещу Лудогорец.

„Сега ми е интересно какво ще обяснят съдиите, това беше каратистки удар на испанеца Албентоса, съдията беше близо, нищо не отсъди, това е втори път. Почва да се получава като рецидив. Забравяме бързо за феърплея като почнат мачовете“, изцепи се треньорът на „Лудогорец“.

Всъщност, спорната ситуация от 84-а минута, при която испанецът Албентоса вдигна високо крака си, за да изчисти центрирана топка, отиваща към главата на Кешеру, никак не може да се причисли към „100%-ова дузпа“, както внушават изпълнителния шеф и треньора на Лудогорец. Някои съдии го свирят като нарушение, други - не, но не дават дузпа, а непряк свободен удар. Е, има и отсъдени 11-метрови удари, но те са по-скоро изключение, а не обичайна реферска практика при подобен казус.

ЦСКА също би могъл да има претенции за съдийството на Драгомир Драганов и то по-основателни от тези на шампионите от Лудогорец. Защото в 44-ата минута реферът Драганов не свири очеизваждащ груб фаул в гръб на Чибота срещу Жеферсон на границата на наказателното поле. Нарушение, случило се пред очите на съдията. Тази грешка можеше да обърне развоя на мача, защото от нея се възползваха играчите на Лудогорец. Те организираха контраатака, спряна от Тиаго с тактически фаул на 15 метра от вратата на ЦСКА. Тиаго бе натоварен и с жълт картон.

Съдията Драганов не отсъди фаул срещу Жеферсон пред наказателното поле на Лудогорец, а след това шампионите организираха опасна атака, която бе спряна с цената на жълт картон за ЦСКА. Снимки: sportal.bg

Претенциите на Лудогорец срещу съдийството озадачават, защото шампионите от Разград имат заслужената репутация на най-облагодетелствания от реферите клуб в България през последните 8 години. Факт е, че тимът от Разград съвсем доскоро бе с класи над съперниците си и поредните му шампионски титли не се дължат само на съдийска помощ. Честите реферски аванти обаче донесоха лоша слава на "орлите" сред футболните фенове от цяла България.

През сезон 2015/2016 Лудогорец се превърна в световен феномен, след като срещу отбора не бе отсъдена нито една дузпа във всичките 34 изиграни от тях мача в първенството. Това се случи за 3-и сезон от пребиваването на разградчани в елита. Преди това през сезоните 2010/11 г. и 2011/12 г. нямаше съдия, осмелил се да отсъди наказателен удар срещу Лудогорец.  Първият смелчага, дал дузпа срещу Лудогорец бе Ивайло Стоянов, на 72-рия мач на разградчани в Първа лига (!!!).

Събитието се състоя на мача Лудогорец – Литекс (2:4). А спортният журналист и безпогрешен статистик Любомир Серафимов изчисли през есента на 2018 г., че срещу Лудогорец се свири дузпа на всеки 31,25 мача.

Статистическите данни в табличен вид са на „24 часа“ и обхващат периода до 27 ноември 2018 г.