Смях в Lupa.bg: Шпионка си загуби картата на протеста

Любопитно
21:15 - 01 Септември 2020 (обновена)
169060
Смях в Lupa.bg: Шпионка си загуби картата на протеста

Дори и тайните агенти страдат от липсата на късмет - шпионка от агенция към МВР си загуби служебната карта и значката на протеста срещу властта в центъра на София, видя Lupa.bg.

Цветелина Валентинова Димитрова работи като агент към Държавна агенция „Технически операции” (ДАТО). Това е специализиран орган към Министерски съвет за осигуряване и прилагане на специални разузнавателни средства.

Какво е правила Валентина на протеста, остава да гадаем…

Дамата обаче вече не е таен агент, след като картата й лъсна във фейсбук.

Живко Гиргинов от „Боец” публикува по повода следното обръщение: „Таен агент от ДС явно си е изгубила служебната карта и значка. Нека г-жа Ц. Д. си я потърси утре, 2 септември, на Ларгото при БОЕЦ”.

Според юристи пишман агентът го чака дисциплинарно наказание „порицание“ от шефовете на ДАТО.

Според чл. 200 от Закона за МВР порицание се налага при 2. неизпълнение на разпоредбите за съхраняване, опазване и използване на служебни: оръжие; взривни вещества; боеприпаси; имущество; картотеки или служебни карти, полицейски знаци или документи;

Дисциплинарното наказание "порицание" се налага за срок от шест месеца до една година. Държавният служител се предупреждава, че при извършване на друго дисциплинарно нарушение по ал. 1 в срока на наложеното наказание ще му бъде наложено по-тежко дисциплинарно наказание.