СМЯХ В ЗАЛАТА: Аплодират на крака Мирослав Иванов

Политика
12:45 - 19 Май 2022
4258
СМЯХ В ЗАЛАТА: Аплодират на крака Мирослав Иванов

Комичен ход за аплодиране на крака в залата на Мирослав Иванов заради искането на оставката му от страна на ПГ на ГЕРБ предизвика шефът на НС Никола Минчев. В заключение на изказването си в защита на собственото си вице, при това съпартиец, Минчев призова колегите си да изразят подкрепата си с пляскане, а "Промяната" даже реши да стане на крака, което предизвика смях от страна на герберските банки.

"Като цяло Иванов надали може сам да предизвика безредици. Това може да направи група народни представители, тръгнали към трибуната", отбеляза Минчев. 

И пита: "Но има ли системност на превишаване на правата, на неизпълнение на задълженията? Не останах с такова впечатление. А именно системност се изисква, колеги. Поради това категорично смятам, че в настоящия случай искането е лишено от основания, за да се гласува отстраняването на зам.-председателя", убеден е депутат номер 1. 

Според него ролята на шефовете на парламентарните групи е ключова. Оставката на Иванов бе поискана, след като отне думата именно на шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова миналата седмица.

"За 5 месеца и половина си дадох сметка, че ролята на председателите е изключително значима. Тежка е вашата роля. Шефът на ПГ е капитан на отбора", напомни Никола Минчев. И допълни: 

"Няма лошо". Тази значимост на председателя според шефа на депутатите дава възможност за по-висока степен на толерантност, когато се касаело за по-незначителни престъпвания на правилника. Например при превишаване на времето за изказвания. 

"А декларацията продължи над 12 минути вместо разписаните по правилника 10 минути. Смятам, че г-н Иванов правилно не прекъсна г-жа Атанасова, защото това е духът - дух на уважение и към опозицията, както и към парламентаризма и политическия плурализъм", аргументира се в защитата си на Мирослав Иванов в защитата му.