Смяна на фасадата: iOS 18 вероятно ще изглежда по този начин

Новини
16:03 - 03 Април 2024
2881
Смяна на фасадата: iOS 18 вероятно ще изглежда по този начин

Изтичането на предполагаем ресурс за дизайна на iOS 18, за който се съобщава, че е получен от анонимен източник, представящ се за инженер на iOS, предизвика спекулации за потенциални промени в дизайна на мобилната операционна система на Apple.

Твърди се, че изтеклият шаблон за рамка на iPhone, споделен с MacRumors, е част от ресурсите за дизайн на Apple за iOS 18, чиято цел е да подпомогне разработчиците при визуалното проектиране на приложения с помощта на софтуер като Sketch и Photoshop.

Макар че автентичността на изтеклия ресурс за дизайн остава несигурна, той е в съответствие с неотдавнашните слухове, според които iOS 18 ще включва дизайн, вдъхновен от visionOS - софтуера, който захранва Vision Pro на Apple. Твърди се, че тази предполагаема визуална промяна

ще въведе елементи, напомнящи на visionOS, като прозрачност и бутони със стъклени отразяващи ръбове.

Въпреки тези слухове обаче известният анализатор на Apple Марк Гурман от Bloomberg посочи, че пълното преработване на дизайна на iOS може да не е предстоящо тази година. Това повдига въпроси за степента, в която вдъхновените от visionOS елементи ще бъдат интегрирани в потребителския интерфейс на iOS 18.

Самата visionOS предизвиква сравнения с дизайна на Windows Aero на Microsoft, известен със своята полупрозрачност и естетика, наподобяваща стъкло, въведена в Windows Vista. Макар и да не са идентични, приликите подсказват потенциална посока за визуалния стил на iOS 18.