Снахата на Аня Пенчева завзе летище

Ива Русинова вече ще събира такса от всеки, който иска да кара кола в село Крайници

Нещо за четене
17:30 - 22 Април 2024
13964
Снахата на Аня Пенчева завзе летище

Снахата на Аня Пенчева завзе летището в село Крайници, Дупнишко, оплакаха се възмутени граждани. Дрифтърката Ива Русинова обяви официално, че ще събира такса от всеки желаещ да кара кола на пистата. Ива вече е стопанката на летището.

„ВАЖНО! Летище Крайници до Сапарева баня е официално заградено с контрол на достъпа! Всеки, който има желание да кара кола, мотор или каквото и да е на летището, може да заповяда срещу съответното заплащане. Скоро ще пуснем сайт, страница и официални записвания! Дотогава – моля нека желаещите се свързват с мен за повече информация или на телефон“ – написа в социалните мрежи Ива, която е половинка на сина на Аня от брака й с Ивайло – Ангел Караньотов.

Всички в дупнишката околия негодуват срещу промените. Досега пистата се е ползвала от хора, които искат да пилят гуми, но не на пътя, а на безопасно за останалите граждани място. Също така летището се използваше и от млади шофьори, които ходеха там, за да се учат да управляват автомобил.

„Пистата трябва да бъде свободна по цялата си дължина. Само изключително нагъл човек може да прегради писта, която може да се използва при аварийни ситуации. С нейните повече от 3 км дължина тя е втората след Софийското летище“ – пише ядосан мъж.

От публикацията не става ясно дали вече летището е изцяло частно, ще се издават ли касови бележки и фактури, дали ще се поддържа, дали ще има линейка и доктор, както и застраховка при инциденти. Самото летище е в плачевно състояние, асфалтът е на повече от 20 години, на места има дупки и пукнатини.

„Предлагам да заградите и Е79 между Усойка и Бобошево!“ – пише шеговито друг бесен дупничанин.

„Значи нашите баби, дядовци, бащи и майки са плащали данъци през времето на комунизма за строенето на съоръжения за военни или аварийни ситуации, а сега някой да плаща да се вози на лагерна количка. Браво, народе! На това летище от 35 години никой не е вложил нито лев, а сега някой ще печели, без да е вложил и стотинка там. Е, освен за оградите. И така и ще остане – с вложение нула. Ама виновни сме си само ние и никой друг...“ – е друг коментар под поста на Русинова, който за часове взриви интернет.

Най-вероятно кметът на Дупница Първан Дангов е отдал под аренда летището на Ива, която преди години дари сина на Аня Пенева с дете Борис. Русинова и Ангел нямат сключен брак, но са двойка от няколко години. Не е ясно дали брюнетката се е възползвала от близките си отношения със звездата на Народния театър Аня Пенчева, за да завземе летището.