Снежинка - левче : Банско е готов за празниците

Засега цените по кръчмите са поносими, но за Коледа и Нова година избралите курортното градче ще трябва да се бръкнат по-дълбоко в джобовете

Новини
14:00 - 02 Декември 2023
6158
Снежинка - левче: Банско е готов за празниците

Традиционните бански механи са готови за посрещане на туристите, а всяка снежинка, която пада над града е надежда за успешен сезон.

Противно на очакванията, цените на кувертите за празниците в Банско не са толкова високи, колкото се коментира в социалните мрежи.

В една от механите, които нашият екип посети, кувертите за 8 декември са 40 лв. Масовите цени са между 35 и 50 лв., информира бТВ.

За Нова година цените започват от порядъка на 100 лв., но в замяна клиентите получават повече.

Освен храната, Банско предлага и прекрасни условия за ски туризъм, настаняване в приятни спа комплекси, с минерална вода и обгрижване за всеки турист, а по тези места цените варират в широк диапазон.

В хотел в Банско цената за четириленно семейство на дневна база със закуска и вечеря, цената е около 400 лева. За Нова година тази цена е двойна.

Освен туристи, банскалии се надяват и на много и сняг, който да привлече в курорта повече любители на зимните спортове, както от страната, така и от чужбина.