Снимаха наследника на Ferrari LaFerrari

Колата все още е покрита с камуфлажно фолио

Техномания
16:07 - 22 Юли 2024
4961
Снимаха наследника на Ferrari LaFerrari

Появиха се нови изображения на предстоящия хиперавтомобил на Ferrari с кодово име F250, които предлагат по-ясен поглед върху дизайна на модела. Последните шпионски снимки разкриват автомобил, който бързо се отърсва от камуфлажа си, демонстрирайки по-конкретна форма и сложни аеродинамични елементи.

Дизайнът на F250 черпи вдъхновение от състезателното наследство на Ferrari, като се отличава с аеродинамични елементи като голям преден сплитер, агресивни странични въздухозаборници и силно изразено задно крило. Силуетът на автомобила загатва за фокус върху производителността и притискателната сила, което предполага още по-екстремно шофиране от това на LaFerrari.

Въпреки че точните данни за задвижването остават забулени в тайна, широко разпространени са предположенията, че F250 ще разполага с хибридна конфигурация. Предишното поколение на LaFerrari използваше двигател V12, но като се има предвид фокусът на Ferrari върху намаляването на размерите и ефективността, се очаква двигател с по-малък работен обем, вероятно V8 или V6, съчетан с електрически двигатели.

С навлизането на разработката на F250 във финалните етапи, очакването за официалното представяне нараства. С историята на Ferrari, която разширява границите на производителността и технологиите, F250 е на път да бъде още едно новаторско постижение за емблематичния италиански автомобилен производител, пише fakti.bg.