СНИМКА НА ДЕНЯ: Гълъб чурулика с врабчетата

Служебният премиер пак се шегува с името си

Актуални новини
16:05 - 29 Май 2023
4066
СНИМКА НА ДЕНЯ: Гълъб чурулика с врабчетата

На откриването на Панаира на книгата служебният премиер Гълъб Донев отново прояви самоирония и се пошегува с името си. Повод за шегата му стана и фактът, че той се снима с децата от вокално-театрална формация "Врабчетата".

"Гълъб се снима с врабчета е едно добро начало за история за деца", сподели Донев с усмивка, след като се щракна с малките музикални таланти в парка на НДК.

Министър-председателят разказа, че когато се запознава с деца вижда голямо учудването в очите им, когато чуят името му. Следва смях и обяснението, че се казва като гълъбите, които хранят в парка, но няма крила като птиците.  

Както Lupa.bg писа Гълъб Донев си купи няколко книги. Той обаче реши да зарадва и 2-годишния си внук Роби и му купи няколко детски книжки с много картинки.

"Да си четящ или грамотен човек е сила, която никой не може да ти отнеме и знание, което все повече ще се цени, заяви служебният премиер Гълъб Донев по време на събитието. Убеден съм, че идва времето, в което хората, които пишат грамотно на български език и владеят до съвършенство могъщата сила на нашето слово ще бъдат ценени, търсени и предпочитани", каза служебният премиер на откриването на XVI Панаир на книгата и на VI издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи пред НДК. 

Не за пръв път Гълъб Донев се шегува с името си. В края на миналата година след поредните предсрочни избори, когато ГЕРБ получи мандат за съставяне на правителство и предложи за премиер неврохирурга проф. Николай Габровски, служебният премиер коментира: "Вече си представях заглавията в медиите: „Гълъб Донев отлетя от Министерския съвет“.

Гълъб Донев все още не е отлетял от "Дондуков" 1, където очевидно си сви гнездо, тъй като постигна рекорд като служебен премиер. Той е най-дълго управлявалият служебен министър-председател до момента. Донев бе назначен на поста от президента Румен Радев на 2 август 2022 г. и бе преназначен на няколко пъти след неуспешните мандати на избраните парламенти от пролетта на миналата година. 

Ако и този път не бъде съставено редовно правителство очевидно Гълъб Донев ще продължи да пърха в Министерския съвет.