СНИМКА НА ДЕНЯ: Готова ли е коалицията?

Крайните ядра на двете партии не са особено щастливи от проявата на взаимни симпатии

Политика
16:03 - 12 Април 2023
2906
СНИМКА НА ДЕНЯ: Готова ли е коалицията?

Кадър на изключително мило ръкостискане между водача на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на ДБ - Христо Иванов се превърна в обобщение на първия ден на 49-ия парламент. Фотосът се споделя от хиляди потребители в социалните мрежи, като преобладаващото мнение е, че т. нар. "евроатлантическа коалиция" е неминуема.

Разбира се, крайните ядра на двете партии не са особено щастливи от проявата на взаимни симпатии, докато по-неутралните потребители виждат в кадъра лъч надежда.

Особено активни в оплюването са вечните протестъри като адвокат Николай Хаджигенов, който директно обвинява Христо Иванов, че е предал гласоподавателите си. "Откъде-накъде? Все пак Борисов е явление в родната политика", отвръща му негова приятелка. А площадният гуру я засича: "Той е явление само при Бай Ставри".

Има се предвид прочутата реплика на Тодор Колев от "Опасен чар": „Мирише ми на командировка в Софийския централен затвор. От мен един съвет – килия 216, втория етаж, южното крило. При бай Ставри, познавам го лично. Човекът е строг, но справедлив. Много обича майтапите. Вие сте още млад, ще излезете запазен.”