СНИМКА НА ДЕНЯ: "Някой ден МОЧА ще падне..."

Свят
12:47 - 09 Май 2023
2044
СНИМКА НА ДЕНЯ: "Някой ден МОЧА ще падне..."

Някой ден паметникът на Съветската армия ще бъде свален, на негово място ще има български и това ще бъде денят, в който ще съм свършила най-добрата работа за децата си. Така емоционално депутатът от ПГ на коалицията Продължаваме промяната-Демократична България Елисавета Белобрадова коментира сблъсъка между русофилите, поведени в София на неразрешено шествие от посланичката на Кремъл Елеонора Митрофанова, и бранителите на демокрацията и истината в историята. 

"През последните години излизат разни хора и казват “Да не придаваме такова значение на паметника, София има по-важни и сериозни проблеми, вижте тротоарите”.

България няма по-сериозен проблем от съветския шмайзер на най-високата точка в столицата.

Защото най-скъпото, най-важното е в сърцето и се нарича свобода. Независимостта на държавата е най-висшата ценност. Държавният суверенитет е това, заради което хиляди доброволно са изгубили живота си. Не се притеснявайте да си го кажете - на няколко стотин километра хиляди умират в защита на държавния си суверенитет и пак шмайзерът е съветски", напомня законотворецът. 

Първо трябва да си върнем държавата, за да се грижим за нея. За да си оправим тротоарите, трябва най-сетне да се почувстваме у дома.

Един ден ще заведа децата си, докато свалят монумента и ще им казвам “Това е един от най-значимите исторически моменти в живота ви. Гледайте и помнете”, обещава Белобрадова.

"Но всичко с времето си. Днес на госпожа Митрофанова не ѝ беше комфортно никак, защото тук вече не е Москва", отбеляза още тя. 

Снимка: О, спомняте ли си, госпожо