Снимка на Каракачанов запали социалните мрежи

Теглото на военния министър му попречи да клекне за отдаване на почит

У нас
18:15 - 03 Ноември 2019
20380
Снимка на Каракачанов запали социалните мрежи

Снимка на военния министър Красимир Каракачанов от Архангелова задушница обиколи и запали социалните мрежи у нас, а и в чужбина, видя Lupa.bg. 

Вчера Каракачанов, президентът Румен Радев и началникът на отбраната ген. Андрей Боцев почетоха паметта и отдадоха признателност на българските военнослужещи, загинали във войните за национално обединение, в операции по поддържане на мира и при изпълнение на воинския дълг в мирно време. 

Снимката, която предизвика бурни реакции и сред армейците, е от отдаването на почит на колене. От фотоса се вижда, че за разлика от Радев, Каракачанов не успява да направи "упражнението" на едно коляно, а свива заедно краката си. Ядосани военнослужещи коментират, че теглото на министъра хич не прилягало на поста му и именно то му пречело да клекне, както е по протокол. Язвителни критики се появиха и към ген. Боцев. За него във форумите на няколко поделения и групи за споделяне сред армейците се появиха предположения, че имал проблеми с лумбалните прешлени и затова не успял да се справи със заданието за отдаване на почит.