Сняг в планините, дъждът властва в низините

Актуални новини
14:25 - 10 Декември 2019
3185
Сняг в планините, дъждът властва в низините

Снегът ще се оттегли в планините, докато в останалата част на България ще властва дъждът. Такава е прогнозата на синоптиците от БАН, пише БТА.

Според метеоролозите атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца. През нощта започналото от запад увеличение на облачността ще обхване цялата страна и след полунощ ще преобладава облачно време. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса.

Утре в низините и котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Над останалата част от България ще бъде облачно и със слаби превалявания от дъжд.

По-значителни ще са количествата на валежа в планинските райони и привечер - на места в Предбалкана и Южна България, дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 2 и 7 градуса, в районите с трайна мъгла температурите ще са без съществен дневен ход.

Над планините ще бъде облачно и с валежи предимно от слаб сняг. Под около 1200 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра - минус 3 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно и на места по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Сутринта на места видимостта ще е намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8-10 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.