Сняг вали пак само над планините

Температурите остават високи за сезона

У нас
07:28 - 24 Януари 2021
1639
Сняг вали пак само над планините

Слънцето ще се покаже сред облаците днес за кратко, но от югозапад следобяд отново идват валежи. Ще духа предимно умерен вятър. Жълт код за силно вълнение и вятър над морето е в сила за Добрич и Варна, предупреждение само за силен вятър е валидно за област Бургас. 

Максималнитете температури ще са между 10 и 15 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Над планините ще е предимно облачно и ветровито, но след обяд в масивите от Югозападна България временно облачността ще се разкъса. Ще има валежи от дъжд, над 1500 метра – сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3, а на 2000 метра - около минус 2 градуса.

Край морето ще има превалявания от дъжд ще има преди обяд, после слънцето ще грее по-силно. Вятърът ще е умерен до силен, сред вълните от 2-3 бала термометрите ще се качат до 8-9, а на брега - до 13-16 градуса. 

През нощта срещу понеделник южният вятър ще се усили, в Източна България и северно от планините ще е умерен до силен. В южните и западните райони ще превалява дъжд. В понеделник валежи ще има на отделни места и в останалата част от страната. Ще е все още сравнително топло. 

10-дневната прогноза на синоптиците не вещае особена промяна във времето - градусите ще останат над нулата, а валежи се очакват за ден-два.