Собственикът на подпалената фабрика: Двама маскирани са хвърлили "Молотов" (СНИМКИ)

Палежът е с цел да се унищожи бизнесът ми, твърди Патрик Кайзер

Новини
18:25 - 09 Януари 2023
6730
Собственикът на подпалената фабрика: Двама маскирани са хвърлили "Молотов" (СНИМКИ)

"Има кадри, на които се виждат двама човека с качулки, които хвърлят течност по колите и фабриката", това заяви собственикът на подпалената фабрика в село Враниловци Патрик Кайзер, който е нидерландец.

Според собственика на фирмата става въпрос за коктейли "Молотов" и умишлен палеж, който цели да унищожи бизнеса му. Самият той има предположение кой е извършителят.

„Благодарение на бързата реакцията на пожарникарите не се стигна до по-големи щети“, каза още нидерландецът.

Във фирмата работят 30 души, но за щастие няма пострадали при инцидента, посочи още той.

Съсед чул силен шум към 3 часа посред нощ. Веднага позвънил на собственика на фирмата, за да му съобщи, че фабриката гори.

„Преди 5-6 години отново беше запалена наша кола в София. Години по-късно извършителят не е открит. Надявам се институциите да се заемат със случая и да открият виновниците“, каза още той.

Патрик решава да инвестира в България през 2011 г., а причина затова е любовта му към габровка.

„Инвестицията беше наистина голяма. Ние сме от първите фирми, които използват електромобили.“, уточнява той пред "24 часа".

Компанията се занимава с извозването на отпадъчни мазнини от ресторантите, от които след преработка се извлича био дизел.

Злоумишлен палеж е една от версиите, които се разследват във връзка с големия пожар в габровското село Враниловци в нощта срещу неделя, стаnа ясно по-рано от прессъобщение от бюлетина на ОДМВР - Габрово.

Оттам съобщават, че на 8 януари, около 02:50 часа, на тел. 112 е постъпил сигнал за възникнал пожар в производствена сграда и горящи два товарни автомобила в стопански двор в селото. Нанесени са материални щети, няма пострадали и загинали хора.

Причините за инцидента са в процес на установяване. В ликвидирането му са участвали дванадесет служители и два противопожарни автомобила от Габрово и един от Севлиево. Дежурствата на пожарникарите на местопроизшествието са продължили в неделя, допълват от МВР.