Собственикът на Рен дарява 100 млн. евро за Нотр Дам

Скаутът на ЦСКА - Христо Янев, се моли за Париж и французите

Новини
12:10 - 16 Април 2019 (обновена)
2413
Собственикът на Рен дарява 100 млн. евро за Нотр Дам

Един от най-богатите французи - собственикът на френския Рен Франсоа-Анри Пино, ще дари 100 милиона евро, за да помогне за възстановяването на Нотр Дам.

Катедрала, известна още като Парижката Света Богородица, вчера вечерта беше обгърната от пламъци, а високата над 90 метра кула Стрела беше разрушена, както и голяма част от покрива на сградата.

Франсоа Пино е собственик на френския Рен, както и на популярна марка като Гучи.

В същото време бившият треньор на ЦСКА Христо Янев, с който червените спечелиха последния си трофей - Купата на България през 2016 година, изрази подкрепата си към французите и се моли за Париж и жителите му.

Янев, който в момента работи като скаут на "Армията", игра в периода 2006-2009 години във френския Гренобъл. Любовта му към Франция датира оттогава, а роденият в Казанлък футболист владее перфектно английски и френски.

Бившият национал най-често използва социалната мрежа Туитър и именно там той написа: "Каква тъжна новина. Това е историческо място. Париж е един от символите на света. Нотр Дам и Париж, мислите и молитвите ни са с вас", и публикува своя снимка пред Катедралата.