Социалист за Ненчев: Той е политически микроорганизъм

Пращането му в Киев не работи в полза на Украйна, убеден е Александър Симов

Актуални новини
16:00 - 24 Юли 2024
4139
Социалист за Ненчев: Той е политически микроорганизъм

Александър Симов, БСП

Свръхамбициозен и изключително кух политически микроорганизъм. Тези шокиращи епитети прилепи към бившия министър на отбраната и бъдещ посланик в Украйна -Николай Ненчев - социалистът Александър Симов. Според него уреждането на Ненчев с посланическо място е направено зад гърба на законите и здравия разум. 

Ето какво написа той по този повод на своята фейсбук страница: 

"Тайният живот на бактерията".
Така трябва да е озаглавена един ден биографията на Николай Ненчев, ако се намери достатъчно изперкал автор, който да я напише.
Ненчев е политически микроорганизъм. Свръхамбициозен и изключително кух.

Спомням си, че навремето, когато Бойко Борисов го инсталира за министър на отбраната, десетки репортери изтормозиха Гугъл да търсят каквато й да е негова политическа изява. Намериха само една - Ненчев успя апаратно да надиграе Георги Пинчев и да му свие БЗНС под носа. Това е единственият му принос.

Като министър на отбраната Ненчев имаше една-единствена амбиция - да направи поредната далавера с ремонта на МиГ-овете и да прибере едни бързи пари. В името на тази цел той в течение на една година откровено лъга парламента за истинската положение в авиацията. Нещо повече - в мотивите си напускане тогавашния шеф на ВВС ген. Румен Радев написа, че ситуацията е сравнима като унижение с Ньойския договор.

Това са кървавите отпечатъци на Ненчев в отбраната. И всичко това бе съчетано с един патологичен евроатлантизъм, очевидно любимата дъвка на всички некадърници, когато трябва да се крият зад идеологически щампи. И до днес си спомням някаква декларация на неговото БЗНС в която го изкарваха рицар от светлина, който се е изправил срещу Путин.

Уреждането на Ненчев с посланическо място, и то направено зад гърба на законите и здравия разум, е съвсем естествено развитие на кариерата на тази политическа бактерия.

Пращането му в Киев не работи в полза на Украйна. В това съм тежко убеден. Ние им пращаме един от най-безсъдържателните политици, които някога са тормозили родината ни. Ненчев е унищожител. Като знамение той трябва да плаши киевските власти. Хора като него са гробари и са знак за печален край.