Социалната министърка на Слави - кадър на кабинета "Борисов 3"

Лилия Иванова бе шеф на кабинета на икономическия министър Емил Караниколов

Новини
15:49 - 12 Юли 2021
2226
Социалната министърка на Слави - кадър на кабинета "Борисов 3"

Кандидат-социалната министърка на Слави Трифонов Лилия Иванова се оказа кадър на Бойко Борисов. Тя е била началник кабинет на министъра на икономиката Емил Караниколов. 

Кариерата й в министерства започва по времето на Иван Костов. От 1998 г. досега заема последователно длъжностите началник-кабинет на министъра на културата, съветник в Министерския съвет, директор на дирекция в Министерството на държавната администрация и административната реформа, главен секретар в Министерството на земеделието и храните, в Министерството на здравеопазването и в Министерството на младежта и спорта. Ръководител или участник е в много проекти, финансирани по линия на DFID, PHARE, OП“АК“, ОПРР и др. 

Била е началник-кабинет на министъра на икономиката Емил Караниколов в третото правителство на Бойко Борисов, сменена е след като миналата години министър стана Лъчезар Борисов. 

Иванова е завършила Немска езикова гимназия в Добрич. Висшето си образование получава в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и практикува след това като адвокат в областта на гражданското и търговското право. Има множество специализации в чужбина и у нас. 

Била е член на Борда на директорите на Европейския институт по публична администрация, Маастрихт, Холандия като представител на Република България, автор е на публикации и на книгата „Обслужване „на едно гише“.

Специализирала е „Банково право“ в Австрия, била е стажант-адвокат в Германия, преминава специализации по публично-частно партньорство и проектен мениджмънт в Ирландия, Испания и Великобритания. Обучавана е в ЕNA, Париж.