Социалните мрежи за Алексей Петров: Трактора го бракуваха

Бившата барета - от истински български лъв до мутра и гангстер

Актуални новини
15:00 - 17 Август 2023
13164
Социалните мрежи за Алексей Петров: Трактора го бракуваха

"Приятел, истински български лъв, светла личност или мутра, гангстер, боклук". Противоречивата личност на някогашната барета от Специализирания отряд за борба с тероризма Алексай Петров, който беше гръмнат вчера, логично предизвика и полярни коментари в социалните мрежи. Едни скърбят за загубата на приятеля, колегата и преподавателя, други смятат, че човек с тъмно минало като него е съвсем логично да завърши по този начин - с куршум в главата насред планината.

"Царство небесно. Светла му памет!", споделиха в жалейка от катедрата по "Политически науки и национална сигурност" във Факултета по икономически и социални науки на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски". Там доц. д-р Алексей Петров бе ръководител на катедрата.

"Почивай в мир, приятелю! Казват, че всеки човек има 100 лица. За мен Алексей беше приятел", сподели и анализаторът, бизнесмен и някогашен експерт и кандидат-депутат на РЗС - Давид Леви.

"Почивай в мир! Светъл да е пътят ти! Неудобен беше и се страхуваха от истината. Дано има възмездие! Съболезнования на семейството!", пишат приятели на бившия съветник в ДАНС.

"На третия път успяха гнидите гнусни! Колко ли знаеше, а колко ли си бил прочел! Неудобен им беше, страх ги беше! Не искам да вярвам! Зная, че ще се срещнем! Зная, че няма да си сам! Приготви татамито там горе,Тренер, а ние ще идваме-един по един! Почивай в мир, Тренер!", тъжат спортисти. Над 20 години Алексей Петров е председател на Българската национална федерация по карате. 

"Почивай в мир, бате Алексей! С моите лъвове от МВР винаги ще те обичаме и ще те помним, като голям мъжкар и истински български лъв, който се бореше непримиримо срещу мафията и организираната престъпност! Не си мъртъв, защото ще живееш вечно в сърцата ни!", четем и друга жалейка във фейсбук.

"Хич да не почива в мир! Една мутра по малко браво. Убит е поредният гангстер. Толкоз. Да се готви следващия", контрират обаче тези, които смятат, че ликвидирането на бившата барета е съвсем логично.

"Трактора го бракуваха" - е също често срещан коментар в социалните мрежи по повод убийството на каратиста и бизнесмен.

"Боклуците се самоизчистват. Това очаква всички кандидат- престъпници. Няма нищо готино в това да си престъпник и да си в дилема всеки ден - в затвора ли ще свършиш или ще те убият. Да не говорим затова, че излагаш на голям риск и семейството си", коментират други.

Не са малко и тези хора, които се възмущават, че медиите отделят такова голямо внимание на разстрела на някогашния елитен антитерорист.

"Убийство на мутра/престъпник, над час извънредна емисия и 35 минути в централна емисия. Замине си поет, писател, актьор, художник и т.н., цяло чудо е ако го отразят за 10 секунди в края на емисията.

Че медиите са жалки то е ясно. Още по жалкото е, че отразяват така както обществото иска да гледа. Ако това са ценностите на цял народ - никакъв шанс нещо да се оправи/подобри", негодуват потребители в социалните мрежи. И добавят: "Народ, който плаче за умрели мутри и гангстери, той също е умрял, отдавна..."