Социолог: Румен Радев може да се прицели в парламентарните избори

Вот може да няма заради коронавируса, предположи Кольо Колев

Политика
17:57 - 23 Май 2020
2554
Социолог: Румен Радев може да се прицели в парламентарните избори

"Румен Радев не мога да кажа накъде е тръгнал, направи доста категорични ходове, сне доверието си от управляващите. В кои избори се прицелва? Трудно ми е да кажа, има много голям потенциал да се прицели в парламентарните избори, но за целта трябва да напусне президентския пост.

Аз се съмнявам в това, вероятно той ще продължи с критиките към управлението, но няма директно да се метне в политиката като водач на политическа партия". Това прогнозира в „Офанзива с Любо Огнянов“ социологът Кольо Колев за изборите – парламентарни и президентски, през 2021 г. 

„Аз не виждам Румен Радев като поддръжник на „Възраждане“, не вярвам в това. Нито към „Възраждане“, нито към БСП, ако се реши на този ход, това ще е евентуално нова политическа формация“, смята Кольо Колев.

Запитан кога може да се очакват конкретни политически ходове на президента за предстоящите догодина избори, социологът отговори: „Най-малкото трябва да има яснота по въпроса с коронавируса, не трябва да се правят сметки без него. Ние не знаем реалния отговор за него – същото бих казал и аз: И изборите ще зависят от това, може и да няма избори, не дай си, Боже! Защото втората вълна е това, което помита огромна маса от населението“, припомни той за унищожителния „испански грип“ преди един век.