Соцмечта: „Лада” пуска 6 нови модела

Любопитно
14:29 - 17 Ноември 2020
2817
Соцмечта: „Лада” пуска 6 нови модела

Шест нови имена за продуктите на соцмечтата „Лада” се появиха заедно в базата данни на Роспатент. Новите имена са в класа автомобили и играчки, и вероятно ще отидат при бъдещи модели и сувенири на Lada, за които все още няма информация. Документите показват, че сертификатите ще важат 10 години - до 2030 г. Този период може да бъде удължен, ако е необходимо, пише auto-press.net.

Напълно възможно е самите модели, които ще получат новите звучни имена, да не са в непосредствените планове на AvtoVAZ. Подобно на много други производители, концернът навярно предварително получава сертификат, за да получи правата върху търговските имена.

Компанията вече регистрира нови имена по-рано тази година - през май имената Tensa, Forta и Kayna се появиха в базата данни FIPS. Нищо обаче засега не се знае за това как AvtoVAZ ще ги използва. AvtoVAZ има планове да произвежда нова Lada със задвижване на всички колела.

През септември автомобилният завод проведе конкурс, в който покани руснаците сами да изберат имената за бъдещите автомобили Lada. Сред победителите беше и името Alta, което е посочена в новите патенти.
Освен нея заводът отбеляза като най-добри още три имена - Онега и Слава, също вече регистрирани, както и Лика. Авторите на най-добрите имена получиха от AvtoVAZ комплект, състоящ се от маркова халба и преносимо зарядно устройство.

На челната снимка: Кросоувърът „Онега”