SoFest – фестивалът на София - събира артисти и певци в четири вечери под звездите

Емоционални концерти и театрални спектакли очакват зрителите в Кино "Кабана" от 16 до 19 юни

Култура
09:39 - 17 Май 2022
3591
SoFest – фестивалът на София - събира артисти и певци в четири вечери под звездите

SoFest – фестивалът на София - за пета година събира на една сцена творци, артисти и изпълнители от световна величина. Тази година събитието ще се проведе от 16-ти до 19-ти юни 2022 г. Четири SoFest вечери, наситени с много забавления, концерти, театрални, поетични, танцови и комедийни спектакли. Три SoFest дни изпълнени с магия, песни, приказки и много игри за децата. Три дни с тематичен SoFest базар.

Събитието отново ще се проведе в алтернативната и атрактивна сцена на Кино "Кабана" в парка пред НДК.
 

16 юни, 20:00 ч.
Концерт на Теодосий Спасов, Хилда Казасян, Миро, Дони, Живко Петров, Христо Йоцов и Димитър Карамфилов

В първата вечер меломаните ще се докоснат до творчетвото на артистите в проект създаден специално за петото юбилейно издание на SoFest. На една сцена ще видим виртуозните музиканти Теодосий Спасов, Хилда Казасян, Миро и Дони. Заедно с тях на фестивалната сцена ще излязат Живко Петров – клавишни, Димитър Карамфилов – бас и Христо Йоцов – ударни.

Публиката ще чуе характерни ритми и мелодии и ще се наслади на инструменталните и вокални умения на доказали се музиканти не само на Балканите, но и в целия свят. Композициите ще потопят зрителите в българската поп музика и уърлд джаза, а уменията на музикантите да импровизират и да разчупят собствените си граници ще пренесат публиката в друга реалност.


 
17 юни, 19:00 ч.
Спектакъл на „Пощенска кутия за балкански приказки“ и концерт на Драган Спасов – Дац, Александар Митевски и ДиДжей

Следващата вечер смехът и забавата ще са гарантирани събирайки на сцената литературното и музикално изкуство. Гостите на фестивала ще се насладят на балкански приказки от авторите на „Пощенска кутия“. Те ще бъдат представени от любими актьори, музиканти и писатели – Ники Станоев, Гери Турийска, Цвети Цветкова, Гери Стоянова, Филип Буков, Камен Алипиев – Кедъра, Дарин Ангелов и Любомира Башева.

След тях, само за SoFest и за първи път на живо ще се чуят песните, станали хитове по време на карантината на нашумелите изпълнители Дац и Александър от Северна Македония. Това са неизбежните „Все още ми липсваш“, „Корона чао“, „Ваксина“, „Ангелина“, „Обичай ме“, „Охридски череши“, „Целувката на Анна“, „Душа бакшиш “ и разбира се микс от песни от бивша Югославия, България и региона. Със своя ведър дух, положителна енергия и песните, които изпълняват Дац и Александър гарантират едно добро забавление за публиката на SoFest 2022.


 
18 юни, 19:00 ч.
Спектакъл на Силвия Лулчева и концерт на група REWIND! с вокал Владимир Михайлов

Вечерта в „Кино Кабана“ ще се срещнат една от най-добрите и запомнящи се български актриси – Силвия Лулчева и талантливият актьор и певец с виртуозен глас Владимир Михайлов с рок бандата си REWIND!. Публиката на SoFest ще се наслади на комедийния спектакъл "Мъжът ми е виновен" с участието на Силвия Лулчева. За него авторът Лиза Шопова казва: „Ако още сте на съседната маса и ви става смешно, значи сте мъж. А ако от чутото ви залива вълната на съмнението, значи сте жена. И в двата случая сте в капана.“  

След представлението, което гарантира много смях, комични ситуации и добро настроение, група REWIND! ще взриви публиката на фестивала със страхотния и разнообразен репертоар от световни хитове и свои авторски песни. Стилът на младата група е зареждащ, а музикантите Владо Михайлов – вокал и китара, Миша Ненова – цигулка и глас, Юрий Божинов – бас китара, Мартин Профиров – барабани и Мишо Шишков – пиано гарантират купон и забавление за публиката на фестивала.


 
19 юни, 19:00 ч.
Музикален спектакъл и концерт на Рафи Бохосян Бенд и балет Skywalkers

Последната вечер на SoFest 2022 публиката ще се наслади на не просто стендъп, не просто  концерт, а на стендъп концерт с много нови монолози и със специалното участие на певицата Вяра Пантелеева. Музикалният спектакъл „Още една жена каза“ на Здрава Каменова е поредица от смешни истории от живота на певиците и сценаристките.  

След него фестивалът ще предложи концерт на Рафи Бохосян Бенд с участието на Рафи – вокал, Радо Казасов – барабани, Пламен Денчев – клавишни, Денис Попстоев – клавишни и сакс, Владислав Мичев – тромбон, Евден Димитров – бас и Илин Папазян – китара. Репертоарът на групата е съвкупност от авторска музика, нови кавър версии на стари български песни, различни интерпретации на популярни песни като и има имитационна част в програмата, в която Рафи преминава през различни образи и превъплъщения по модела на телевизионното предаване “Като две капки вода”. За доброто настроение на публиката в последната вечер на SoFest 2022 ще се грижат и танцьорите от балет Skywalkers.