Софи Маринова и маестро Камджалов взривиха Античния театър

Фолк звездата пя на няколко езика – френски, руски, български и ромски

Нещо за четене
12:06 - 25 Юни 2024
5241
Софи Маринова и маестро Камджалов взривиха Античния театър

Всички в Античния театър Пловдив станаха на крака пред таланта на Софи Маринова и мощно аплодираха фолк звездата в новото й амплоа. Тя излиза на сцената на два пъти, като пя на няколко езика – френски, руски, български и ромски.

Развълнувана и благодарна певицата се обърна към към публиката и каза от сърце: „Никога не съм пяла на Античния театър, но много ми харесва”. Безподобната Софи Маринова бе една от звездите в революционния спектакъл „Мистерия и свобода” на маестро Йордан Камджалов, в  който участваха Genesis Orchestra, The Eastern Quartet, хор и ансамбъл „Музикална лаборатория за Човека”.

Двучасовият спектакъл заплени трихилядната публиката с дръзки музикални решения, поднесени с много вкус – класики като „Едерлези”, „Не казвай, любе, лека нощ”, „Седнало е джоре, дос”, „Джелем, Джелем”, „Очи Чёрные”, ария от „Кармен” на Бизе бяха посрещнати с много аплодисменти, а музикантите от The Eastern Quartet впечатлиха с виртуозните си изпълнения на кларинет, цигулка и акордеон.

Софи Маринова направи затрогващо изпълнение на вечния хит „Облаче, ле, бяло”, а публиката в Античния театър запя заедно с нея. Певицата сподели в социалната мрежа клипчета с изпълненията си на „Едерлези” и „Не казвай, любе, лека нощ”.

"Мистерия и свобода” е много специално нещо за мен! А тази вечер така ме развълнува. Малко са пътите, когато се разплаквам на сцената. И винаги е, когато мама е в публиката. Не мога да спра сълзите си, особено, когато изпълнявам най-красивата песен “Облаче ле, бяло”
Благодаря ви!” – не скри огромното си вълнение тя.

Почитателите на звездата в социалните мрежи я обсипаха с безброй суперлативи и комплименти за прекрасното й сценично превъплъщение.