София Бобчева и Сашо Кадиев - водещи на Икарите

Двамата актьори са възпитаници на Стефан Данаилов

Култура
16:13 - 20 Февруари 2019
4148
София Бобчева и Сашо Кадиев - водещи на Икарите

Очарователната актриса София Бобчева и талантливият й колега и тв водещ Александър Кадиев ще бъдат водещи на официалната церемония по връчването на наградите "Икар" 2019 на 27 март в Народния театър.

Десет години след завършването си в НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов, двойката се събира отново на една сцена, от чиято трибуна ще бъдат раздадени 22-те престижни статуетки, удостоверяващи най-ярките постижения в сценичните изкуства за изминалата година. Наградите на Съюза на артистите в България се връчват традиционно в Международния ден на театъра - 27 март.

През изминалата 2018 г. София беше удостоена с "Икар" за поддържаща женска роля за участието си в спектакъла „Танцът Делхи“ на режисьора Галин Стоев. Тя е в трупата на Народния театър от 2011 г., постъпвайки в нея като най-младата актриса тогава. Работила е с режисьори като Красимир Спасов, Мариус Куркински, Маргарита Младенова, Марий Росен, Галин Стоев и др.

Александър Кадиев също е лауреат на "Икар" за поддържаща мъжка роля от 2014 г. за превъплъщението си в Клеант от спектакъла „Скъперникът“ на режисьора Лилия Абаджиева. Носител е също на наградата „Най-най-най“ за най-добър актьор на випуск 2008 в театралната академия, а също така е отличен с няколко номинации за наградата "Аскеер".

Двойката вече започна своята подготовка за отговорните роли, които им е поставил председателят на Съюза на артистите – Христо Мутафчиев. А какви още изненади очакват номинираните, както и всички гости на церемонията, ще разберем в най-скоро време.