София дава терен за паркинг за коли на пияните и дрогираните

МВР ще може да го ползва за срок от 10 години

Новини
18:58 - 11 Май 2024
5353
София дава терен за паркинг за коли на пияните и дрогираните

София ще даде терен на Министерството на вътрешните работи, за да се изгради паркинг за коли, иззети от пияни и дрогирани шофьори.

Той ще е с площ от 16 113 кв. м. в ж.к. „Факултета". Столична дирекция на вътрешните работи ще може да го ползва за срок от 10 г. Такъв доклад до Столичния общински съвет е внесъл кметът на район "Красна поляна" Димитър Петров.

В момента имотът се ползва за сметище от жителите на ж.к. "Факултета", като неговото преустановяване в паркинг ще облагороди средата, в която се намира, пише в мотивите към доклада.

Шефът на СДВР главен комисар Любомир Николов е поискал имотът официално на 26 февруари. От СДВР-МВР посочват, че "пред всяко районно управление в София има множество задържани превозни средства, които са иззети веществени доказателства по досъдебни производства, които пречат на нормалното движение на автомобили и пешеходци".

Сега иззетите автомобили се паркират на 4 места - в с. Долни Богров, в Казичене, на паркинга на жандармерията и в авторемонтната база на МВР, които вече са препълнени. Затова се налага да се паркират и пред районните управления, което създава затруднение за живеещите в съседство.

От началото на август м.г. действа мярката да се отнемат коли на дрогирани и каращи с над 1,2 промила алкохол в кръвта водачи.