София осъмна с отворени кръстовища и без блокади

Полицията откри коктейли "Молотов" около Археологическия музей

Политика
08:12 - 04 Септември 2020
3722
София осъмна с отворени кръстовища и без блокади

Сравнително спокойно премина 57-мата вечер на антиправителствени протести. Недоволството започна под прозорците на властта точно в 19 часа.

Малко след това протестиращите отново блокираха бул. Цар Освободител и бул. "Дондуков". Полицията охраняваше представителните сгради. До конфликти и сериозни сблъсъци не се стигна.  Малко преди 22 часа с шествие и викове "Оставка", протестът потегли по обичайния си маршрут.

На всички кръстовища полицията отклоняваше движението на автомобилите и до контакт между недоволните и шофьорите не се стигна. Протестът завърши на Орлов мост.

Въпреки заявките, че няма да се издигат нови лагери протестиращите разпънаха там няколко палатки и отново изградиха барикади от подръчни средства. Тази сутрин, обаче, София отново осъмна с отворени кръстовища и без блокади. 

По време на протеста снощи, полицията отцепи за кратко периметър около Археологическия музей. При претърсването там е открит коктейл "Молотов". 
 
Службите предполагат, че отново е готвена провокация. По непотвърдена информация, има и задържани след като у тях са намерени боксове. 
 
Очаква се днес полицията да изнесе повече информация за това.