София остава "капо" за мачовете на националния

До края на 2023 година България ще играе в Разград

Спорт
15:32 - 18 Януари 2023
1865
София остава "капо" за мачовете на националния

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов заяви, че до края на 2023 година всички мачове на националния отбор на България ще се играят в Разград. Костадинов отговори на въпроси извън темата по време на пресконференцията, на която беше представен договора с компанията за спортна екипировка Macron.

"Домакинските мачове остават в Разград, поне до края на календарната 2023-а година. Няма да има мачове в София", заяви Костадинов. Всъщност съобщението от негова страна е официално потвърждение на препоръката от УЕФА, че националният стадион "Васил Левски" не е подходящ за мачове на националните отбори, както и за такива от груповите фази на трите клубни турнира. Той губи статута си на съоръжение от Категория 4 най-вече заради осветлението, което е с по-малко луксово покритие от последните изисквания на Европейската футболна централа.

Стадионът има и други проблеми, които УЕФА отдавна иска да бъдат решени – липсата на адекватен паркинг, отсъствието на президентска ложа и възможност за голям пресцентър.

Зам.-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов пък добави, че всички се надяват съвсем скоро да бъде завършен стадион "Христо Ботев" в Пловдив. В момента, когато това е факт, новият дом на местния клуб Ботев също ще приеме мачове на националните отбори.