София пак осъмна в паднали дървета и лед (СНИМКИ)

Клони и скъсани кабели са като коледна украса

Новини
13:23 - 27 Ноември 2023
4116
София пак осъмна в паднали дървета и лед (СНИМКИ)

Ледената епоха в България е факт. Снегът пак изненада всички, което едва ли учудва някого, но пък за сметка на това доста населени места останаха без ток, отопление и провизии.

В провинцията положението на доста места е повече от трагично, има неизчистени пътища и улици, които остават непроходими. Трудно стават и доставките за магазините, след като в някои населени места натрупа над 50 см сняг.

Снежинките, които паднаха в събота, се оказаха толкова тежки, че изпочупиха доста клони на дървета, а те паднаха на пътища, улици и автомобили.

В провинцията изобщо не е за завиждане, а какво остава за София, където продължава да има райони без ток.

В неделния ден явно доста хора са решили, че наистина е ден за почивка, както се пееше в една песен на НЛО, та нищо не работиха. Общината не направи необходимото, за да почисти улиците от падналите дървета, та се наложи доста хора да излязат и да сторят това.

Разбира се, тротоарите на повечето места останаха заснежени и заледени, което доведе до доста падания на придвижващите се жители и гости на столицата. Почистването на тротоарите е задължение на живущите на даден адрес, но малко бяха съвестните, които запретнаха ръкави и хванаха лопатите в мразовития ден.

А понеделникът отново се усмихна на столичани със сняг, лед и дървета...

Снимки: Агнес Методиева