София под карантина: Метрото идва на 15 минути, станциите са претъпкани

Общество
08:59 - 23 Март 2020
5609
София под карантина: Метрото идва на 15 минути, станциите са претъпкани

Снимки от нагъчкани мотриси на метрото в София и преливащи от хора станции в столицата под карантина заради коронавируса заляха социалните мрежи, видя Lupa.bg. 

Тази сутрин подземната железница осъмна в "задръстване" от хора заради тежкия сняг навън, за разлика от първите дни на ограниченията заради COVID-19, наложени от Националния оперативен щаб и Столичната община. 

В понеделник сутринта всички линии на градския транспорт изглеждат както във всеки друг делничен ден и без карантина. "С какво да стигнем на работа? С хеликоптер?!", възмущават се гражданите и заради въведените рестрикции от кмета Йорданка Фандъкова за ограничения в ползването на обществените превозни средства. 

Според мнозина столичани решението да се затворят парковете в слънчевите събота и неделя, вместо да се осигурят патрули, които да разпръскват хората и да предотвратят събирането на компании на открито, е било груба грешка. Като недобра мярка отчитат и движението на метрото в час пик през 15 минути, а не през 5-7, както беше досега. Очаквано, малцина от пътниците разполагат с маски или ръкавици за защита от заразата.