София Прайд отговори на Волен: Паметникът на Васил Левски не е бил част от маршрута

Сидеров се закани да се кандидатира за кмет и да забрани гей парада

Новини
17:05 - 12 Юни 2019
2959
София Прайд отговори на Волен: Паметникът на Васил Левски не е бил част от маршрута

Не са верни твърденията на политическа партия Атака, че тяхна демонстрация на Паметника на Васил Левски на 8 юни 2019 г. е попречила на шествието на София Прайд да премине от там, отговориха днес организаторите на шествието с нарочна декларация.

Държим да уточним, че преминаването през Паметника на Васил Левски поначало не е било в планирания маршрут на тазгодишното шествие и това е причината, поради която то не премина през него.

В допълнение, твърденията, че преминаването на български граждани покрай Паметника на Васил Левски могат да го осквернят, както и че за охрана на София Прайд са изхарчени “милиони левове”, са циничен опит да се привлича медийно внимание и електорална легитимност, каквато посочената партия няма, пише още в декларацията.

В сутрешния блок на Нова тв днес лидерът на Атака заяви, че с присъствието си е спрял гей шествието и е попречил да оскверни паметника. Волен Сидеров дори се закани на следващите местни избори да се кандидатира за кмет на София с единствена точка в програмата да забрани гей парада.

След шествието в събота Волен Сидеров поиска оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов заради охраната на София Прайд 2019.