София се изнася, супер трафик по магистралите

Топ
19:12 - 22 Януари 2021
5034
София се изнася, супер трафик по магистралите

Прогнозата за хубаво време през уикенда пощури българите. Народът се втурна да пътува из цялата страна, забеляза Lupa.bg. Интензивен е трафикът на изходите на София във всички посоки както на изход, така и на вход.

Това видя репортерски екип, който отиде на АМ „Тракия“, за да се запознае със ситуацията. Сходно е и положението на магистрала "Хемус". Движение има към Пловдив, Велинград, Бургас и към Банско. Проверка на Lupa.bg установи, че почти всички свободни места в хотелите този уикенд са заети.

По-рано днес, с цел респектиране на водачите и следене за спазването на Закона за движение по пътищата, от полицията обещаха, че ще бъдат на пътя.

„Колегите на терен освен да контролират скоростните режими ще присъстват на всички места, за които знаем, че има пътно-транспортни инциденти в градовете. Ще бъде засилена и превантивната дейност от тяхна страна, а именно да са видими на пътя, да покажат на водачите, че има контрол и същия се установява ефективно“, заяви в отговор на наш въпрос главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП.

Той увери,че ще се осъществява контрол както в градовете, така и в малките населени места. И уточни, че това се прави с цел да бъдат ефективни в борбата с тежките пътни инциденти.

Припомняме, че по-рано днес Крушарски обяви началото на специализирана полицейска операция, която ще следи дали водачите се движат с разрешената скорост на пътя.