София се обясни в любов на Джони Деп (СНИМКИ)

"Холивудските вампири" взривиха столицата с рок, вампирски зъби, ефектни светлини и мултимедия, актьорът свири на китара и изпращаше въздушни целувки

Култура
16:30 - 13 Юни 2023
6770
София се обясни в любов на Джони Деп (СНИМКИ)

Американската рок група "Холивудските вампири" (Hollywood Vampires) направи невероятен концерт и шоу в столичната "Арена София" в понеделник вечерта, докарвайки до екстаз близо 10 000 почитатели на рока. Холивудският актьор Джони Деп, легендарният рокаджия Алис Купър, Джо Пери от “Аеросмит” и китаристът Томи Хенриксен, които са в основата на бандата, се раздадоха на макс за българската публика и показаха най-доброто от себе си. Звездата на вечерта обаче в очите на родните фенове беше Джони Деп.

Екзалтираната публика и най-вече дамската част от нея посрещна "карибския" пират с мощни овации, а неговите солови изпълнения бяха гръмко аплодирани от залата. Някои полуголи заклети фенки на кинозвездата носеха плакати с надпис "Джони, обичаме те!" и всячески се опитваха да му привлекат вниманието, като му махаха непосредствено пред сцената. 

Актьорът излезе на сцената с ортопедичен ботуш, след като си счупи глезена преди две седмици. Той изпя три от парчетата на концерта под мощните аплодисменти и одобрителни възгласи на хилядите зрители. 

Звездният концерт започна с ефектно светлинно шоу и мултимедия точно в 21:00 ч. пред пълна зала, а "Холивудските вампири" Джони Деп, Алис Купър, Джо Пери, и Томи Хенриксен заедно с басиста Крис Уайз и барабаниста Глен Собел държаха на крака хилядите български фенове в продължение на близо два часа. А още в началото на концерта от тавана се спуснаха гигантски кървави зъби, които от светлините се променяха в синьо, лилаво, зелено и червено. 

Джони Деп излезе на сцената с ортопедичен ботуш, след като си счупи глезена преди няколко дни. Актьорът изпя три от парчетата на концерта под силната подкрепа на екзалтираните фенове. Окичен с много и различни пръстени и със синджири с катинарчета на врата Джони също показа на какво е способен актьорът в него, като въпреки контузията стоя близо два часа на крак, свири на китара, пя и танцува и с радост махаше на публиката и раздаваше въздушни целувки на фенки и фенове.

По всичко личеше, че в България грозният семеен скандал между Джони Деп и бившата му жена Амбър Хърд по никакъв начин не са се отразили на имиджа на актьора. Дори напротив - той е станал още по-популярен и желан. Като израз на подкрепата към него Алис Купър го прегърна на сцената на "Арена София" и каза, че Джони е страхотен човек.

"Холивудските вампири" изпълниха песни от последния си студиен албум Rise (2019) – Heroes (кавър на песента на Дейвид Боуи), The Boogieman Surprise и Who’s Laughing Now, както и от предишния им албум от 2015 г., озаглавен Hollywood Vampires. В София прозвучаха Raise the Dead, My Dead Drunk Friends, Teenage Wasteland, As Bad As I Am.

Алис Купър изпя и негови парчета - I'm Eighteen и School’s out, като смени няколко ефектни тоалета. 

Break on Through (To the Other Side) на The Doors, You Can't Put Your Arms Around a Memory на Джони Тъндърс, People Who Died на The Jim Carroll Band, Another Brick in The Wall на „Пинк Флойд“, Walk This Way на „Аеросмит“ бяха сред кавърите, с които супергрупата взривяваше публиката.

Един от вечните рок хитове - The Jack на AC/DC, по време на който на стената зад сцената се сменяха карти за игра, а самият Алис Купър размяташе голяма карта, завърши с репликата от негова страна: She got the jack, we got Johnny (Тя взе Джак (валето), ние взехме Джони). 

Самият Деп не само бе на ритъм китара, но и пое основните вокали за три песни. Сред тях бе и кавърът на Дейвид Боуи Heroes, по време на който сцената грейна в цветовете на украинското знаме.

Hollywood Vampires се създават, за да може музикантите и Джони Деп да свирят свои любими песни, главно на починали музикални величия. Част от тях са били сред посетителите на бар Hollywood Vampires, създаден от Алис Купър през 70-те.

А епичният финал бе закован от Алис Купър с версия на неговата си School's Out, съчетана с Another Brick in the Wall, Part 2 на "Пинк Флойд". "Холивудските вампири" не говориха много между песните, но накрая Джони Деп благодари за цялата обич, а впечатленият от публиката Купър обеща супергрупата отново да дойде.

"Холивудските вампири" бяха подгрени доста сполуечливо от българската група SEVI и от италианците от Red Doll. SEVI изпяха пред публиката и своята песен "Hate You", която впечатли преди няколко месеца Алис Купър. Тогава певецът и китарист я представи на слушателите на своето радио шоу "Нощи с Алис Купър".