Софиянци : Не всички сме в Гърция , защо спряхте рейсовете?

Новини
18:00 - 24 Май 2019
2291
Софиянци: Не всички сме в Гърция, защо спряхте рейсовете?

Навръх празника на писмеността - 24 май, софиянци се разгневиха, че транспортът в столицата е в кошмарен график и се наложи да висят по 30-40 минути по спирките. Тролеи и рейсове още от сутринта се движеха през толкова големи интервали, все едно животът в столицата е спрял.

Някои автобуси, като 204 и 74, пристигаха по спирките през половин час, а тролеите ги нямаше никакви, като линиите №1 и №8, според празничното разписание, пристигаха през 40-50 минути на спирките.  Като капак на цялата суматоха, някои от превозните средства директно отпрашваха за гараж. Тролей №9 пък, който е единственият , превозващ хората по столичната улица „Раковски” се оказа освен през огромен интервал и с променен маршрут между 18 и 21 часа, заради церемонията „Аскеер” в Театъра на армията, част от която се провежда директно на булеварда.

Народът масово беснееше, а мнозина отбелязаха, че явно Столична община е решила, че всички столичани са драснали с колите към Гърция и в София няма нужда от транспорт.

„Не всички сме баровци и затова и не всички сме в Гърция. Що за наглост да лишиш хората от нормален транспорт на един от най-българските празници?”, негодуваха и ръкомахаха тръгналите по работа или просто на разходка из столицата жители.

Иначе, статистиката отчете, че 270 000 нашенци са поели на път през почивните дни между 24-и и 26-и май, като 50 000 от тях ще празнуват в чужбина. Неофициално обаче се твърди, че повече от 300 000 са хукнали към Гърция и Турция за да си изкарат празниците на китните плажове, където да хапват качествена храна и да се радват на чисто море и спокойствие.    

Полицията пък обяви, че взима специални мерки за голямото пътуване и буквално целият персонал от КАТ е по пътищата, за да регулира трафика при необходимост.