Софиянци плъзват в парковете след Великден

До края на празниците обаче режимът остава затегнат

Общество
15:18 - 08 Април 2020
3356
Софиянци плъзват в парковете след Великден

Софиянци ще могат спокойно да се разхождат в парковете и градините след Великден. Това се разбра от изявление на кмета на София Йорданка Фандъкова.

„До края на великденските празници не бива да се правят промени в режима, но обмисляме и сме готови с организация за постепенно облекчаване на достъпа до паркове и планини след това”, подчерта пред журналисти в отговор на въпрос на "Фокус" какво е мнението ѝ във връзка с обявената за обсъждане днес по-рано днес от министър-председателя Бойко Борисов за облекчаване на посещенията на паркове и планини.

"Преди два дни обсъждахме и с г-н Борисов, и с проф. Мутафчийски варианти за облекчаване на част от мерките, когато е възможно. За мен в момента е най-важно да посрещнем според специалистите наближаващия пик по време на великденските празници, така че мнението ми е, че до края на великденските празници не бива да се правят промени в режима.

Заедно с това мислим и сме готови да създаваме организация за постепенно облекчаване особено на първо време за семействата с деца. За мен те са най-потърпевши от стоенето вкъщи. За малките деца е полезно да са навън известно време и някак си и за родителите е облекчение. Отново ще кажа, за това говорим след великденските празници", изтъкна Фандъкова

„Нека на предстоящите светли празници да покажем, че сме отговорни. Изпратила съм писмо до Българската православна църква. Те имаха своето решение. Обърнаха се и те и апелираха повечето хора да останат вкъщи по тези празници. Имам изискването да бъдат спазвани всички правила и в, и около църквите. Ние ще помогнем с измиване на всички територии около църквите", каза още кметът на София.