Софиянски и Бакърджиев изпратиха Вилхелм Краус (СНИМКИ)

Политика
15:47 - 09 Юни 2020
14001
Софиянски и Бакърджиев изпратиха Вилхелм Краус (СНИМКИ)

Над 100 души изпратиха днес в последния му път бившия министър на транспорта Вилхелм Краус, който почина на 8 юни на 71 години. Поклонението пред тленните останки на някогашния зам.-кмет на София беше в столичния храм "Свети Седмочисленици".

Сред първите, които се простиха с бившия министър бяха Стефан Софиянски, в чието служебно правителство Вилхелм Краус ръководеше транспорта. Някогашният вицепремиер и регионален министър Евгений Бакърджиев също се поклони пред ковчега на Краус. Сред опечалените не бе забелязан Иван Костов. Краус бе министър на транспорта и в неговото правителство, но заедно с Бакърджиев и още няколко министри бе уволнен от Командира при прословутия правителствен ремонт през 1999 г.


В църквата дойдоха много някогашни седесари, работили с Вилхелм Краус, сред които и бившият председател на СОС и зам.-лидер на СДС-София Антоан Николов.

Видимо разстроена на поклонението дойде и фолк певицата Кали, която имаше връзка със сина на Краус - Антон, от когото има и 11-годишен син Марк. Тримата през цялото време на церемонията бяха заедно, а Софиянски, както и някогашни седесари утешаваха Кали.

Вилхелм Краус е роден на 22 април 1949 г. в София. Завършва ВМЕИ, специалност „Експлоатация на автомобилния транспорт“. От 1992 до 1997 г. е заместник-кмет на София. Назначен е за министър на транспорта в служебния кабинет на Стефан Софиянски, остава на този пост и в правителството на Иван Костов. Освободен е края на 1999 г. по предложение на министър-председателя за структурни и персонални промени в правителството. Оттогава се занимава с частен бизнес, както и синовете му Антон и Борис.

Софиянски говори с Антон Краус и Кали

Антоан Николов също дойде на поклонението на бившия транспортен министър

Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА