Софиянски: Свалиха кабинета, но без да дадат алтернатива

Бившият син премиер призова да се разпусне 47-то НС и да се свика Велико народно събрание

Новини
14:35 - 28 Юни 2022
3592
Софиянски: Свалиха кабинета, но без да дадат алтернатива

"Свалиха правителството, а никой не предложи алтернатива. Това е нелогичното нещо на фона на създалата се суматоха." Това заяви пред БНР бившия кмет на София Стефан Софиянски. Според него липсва яснота какво следва след вота на недоверие. По думите му без ясна стратегия и без правителство положението в страната ще се утежни.

Софиянски посочи четири неща, които са изключително важни за страната. Това са приемането на Плана за възстановяване, увеличение на пенсиите, въвеждане на единна ставка за ДДС между 15 и 18%, както и да се изработи механизъм за подпомагане на социално слабите групи.

Според Софиянски, ако 47-ият парламент иска да остане в историята, трябва да се мобилизира и да приеме проект, с който да създаде условия за разпускане на Народното събрание и за свикване на Велико народно събрание, за да започне да се гради "нова България в новите условия".

По думите му това е единствения начин, по който парламента може да спечели отново доверието на хората. Той заяви, че има нужда да се направи нова Конституция на България, в която отделните власти да бъдат поставени в среда на взаимодействие.