Софийската филхармония представя първия си Коледен онлайн фестивал

Специалната селекция от 12 концерта е подбрана от директора на националния оркестър маестро Найден Тодоров

Култура
16:22 - 29 Ноември 2021
513
Софийската филхармония представя първия си Коледен онлайн фестивал

Софийската филхармония представя първия по рода си онлайн фестивал за любителите на класическата музика. Специалната селекция от 12 концерта по случай коледните и новогодишните празници е подбрана от директора на националния оркестър маестро Найден Тодоров, разказват от филхармонията.

От 11 декември до 10 януари 2022 г. на една от най-големите платформи за видео съдържание ще бъдат излъчени изпълнения на Берлинската, Виенската и Нюйоркската филхармония, Лондонския симфоничен оркестър, както и два концерта на Софийската филхармония.

Ценителите на класическа музика ще могат да се насладят на диригентите Херберт фон Караян, Даниел Баренбойм, Валерий Гергиев, Густаво Дудамел, на именитите солисти Джошуа Бел, Евгений Кисин, Марта Аргерич, Даниил Трифонов, Хърби Хенкок, както и на оперните звезди Анна Нетребко, Йонас Кауфман, Томас Хемпсън и Аида Гарифулина.

"Софийската филхармония винаги се е стремила да бъде близко до своята публика и да я среща с изключителни таланти от страната и всички краища на света. Радвам се, че благодарение на платформата "Нетера" тези срещи могат да стават в уюта на собствените ни домове. Убеден съм, че концертите, които сме избрали, ще допринесат за една по-бляскава празнична атмосфера. Желаем ви весели празници и прекрасни емоции с класическата музика и близките хора", казва маестро Найден Тодоров.