Софийската ул. „Пишман Шишман“ потъна (СНИМКИ)

Куриози
15:00 - 22 Март 2023
4081
Софийската ул. „Пишман Шишман“ потъна (СНИМКИ)

Столичани сполучливо кръстиха резултата от поредния прескъп ремонт в София "Пишман Шишман". Повод стана не особено голямата новина, че при снощния дъжд току-що ремонтираният участък от улицата потъна в локви, а "Спаси София" пусна снимков материал да покаже недостатъците.

В долния десен ъгъл на кадъра се вижда и пълзящ кабел, за който не е ясно дали има връзка с електричество или е уплътнение. ГЕРБ напоследък посреща тези новини с контраобвинения, че хубавата реалност се изкривява с "Фотошоп".

Столичната улица, на която има училища и много ресторанти и заведения, се разкопава няколко пъти за ремонт в последните години. Последният започна миналия август. Изпълнител, както и на обновлението на част от съседната улица „6-ти септември“, е компанията „Парсек Груп“ ЕООД, чиято оферта бе на стойност 5,348 млн. лв. без ДДС при прогнозна стойност на строителството от страна на общината в размер на 5 430 883 лв. Съгласно заданието дейностите по двете улици не трябва да продължи повече от 220 дни от датата на започването на ремонта. Според "Спаси София" ремонтните работи трябваше да са приключи до 19 март.

Въпреки че улицата е идеална за пешеходна зона, а София има твърде малко пешеходни улици, тук отново в крайна сметка колите вземат връх. В коментарите под поста на "Спаси София" например жена споделя, че в участъка на Седмо СОУ са сложени обезопасителни съоръжения, които децата разместват, за да минат към училището. Не стига, че по централната улица няма никакви подобрения за никого, но ситуацията с безконтролно спрелите коли е по-лоша, коментират и от организацията на Борис Бонев.

Днес следобед историята получи и любопитно развитие - работници се струпаха да пренареждат плочките, личи от нов пост на "Спаси София".