СОЛИДАРНОСТ: Графа, Любо Киров и Орлин Павлов пеят за децата на Украйна

У нас
12:25 - 03 Март 2022
4443
СОЛИДАРНОСТ: Графа, Любо Киров и Орлин Павлов пеят за децата на Украйна

Български творци се обединиха в различни благотворителни каузи в подкрепа на украинския народ, който страда от военната инвазия на Русия. 

Обичани и популярни наши певци ще изнесат благотворителен концерт под надслов  "Мир, Любов, Съпричастност". Концертът ще се проведе на 6 март в Парк-театър "Борисова градина" от 12:30 часа до 14:00 часа.

На сцената ще излязат Камен Донев, Любо Киров, Орлин Павлов, Владимир Ампов - Графа, Васил Петров, Поли Генова, Братя Аргирови, Михаела Филева, Дани Милев, Дует Мания, Група Expose, Нов Цирк.

Цените на билетите в са между 20 и 40 лева и се продават в мрежата на Ивентим. Събраните средства от билети 100% ще бъдат предоставени на Българския Червен кръст в полза на бедстващите украински деца.

Седмица по-късно актьорът Димитър Живков също ще изиграе благотворително авторския си спектакъл "Живак". 

"Играем за украинския народ! На 12-ти март, спектакълът "Живак", ще дари всички свои приходи. Ще има и кутия, за дарения", съобщиха от Сити Марк Арт Център, където от 19,30 ч. ще се играе спектакълът.

"Никоя Война няма човешко лице. Кой крив, кой прав, не знаем дали Историята ще ни каже някога истината. Истина е, обаче, че недалеч от нас, загиват хора. Това се случва постоянно, по целия Свят. Тези наши Братя, обаче, са получили Вярата си, Азбуката си и първите си Патриарси от нас. А децата им не знаят защо се случва това. Не можем да направим много. Можем само да се молим, по-скоро този ужас да свърши", казаха от арт центъра.

Както Lupa.bg съобщи, български творци ще участват и в благотворителната инициатива "Дари или купи изкуство за Украйна", чийтот организатори са The Smarts Group и зала за събития BLVD 138.

Подкрепи украинския Червен кръст, като дариш свои принтове или оригинални работи, ако си дизайнер, илюстратор, художник, фотограф, визуален артист. Пиши ни на [email protected], за да заявиш участие, казват инициаторите.

На събитието, което ще се проведе от 10 до 12 март, от 10.00 до 19.00 ч. в арт пространството на бул. "Васил Левски" 138, ще се продават работи на артисти, които са се включили безвъзмездно.

До момента в инициативата в подкрепа на украинския народ са се включили Васил Василев – Зуека, Владимир Карамазов, Владимир Михайлов и група REWIND, Георги Касабов – Ndoe, Гергана Джевелиева, Диляна Флорентин, Елисавета Въчева, Зоран Мише, Ивана Стоичкова, Надежда Георгиева (Sito Studio), Недялко Иванов – Нечо, Нора Ампова, Олга Стойчева, Радина Ганчева, Севда Семер, Тео Ушев и Теодор Генов.

Цялата сума ще бъде дарена на украинския Червен кръст в помощ на пострадалите от войната.