Соломон Паси: Вече яко мрем, това е геноцид

Актуални новини
13:44 - 27 Ноември 2021
4825
Соломон Паси: Вече яко мрем, това е геноцид

„Ние по смъртност от коронавирус оглавяваме световните класации. Трябва да си даваме сметка, че всичко е безплатно като ваксини, а ние не се възползваме.“ Така коментира президентът на Атлантическия клуб у нас и бивш външен министър Соломон Паси ниското ниво на имунизирани у нас пред Би Ти Ви.

Според него е върховно безочие да раздаваш медали в тази ситуацията, жертвите на вируса са много в неговия мандат.

Той нарече върховно безочие думите на Кацаров, че сме се справили с пандемията и връчването на медал на неговата съветничка проф. Мира Кожухарова в ден, в който светът отново се затваря заради новия вариант „Омикрон“.

„Когато преди година ген. Венцислав Мутафчийски предупреди, че яко ще се мре, имаше бунтове срещу него, а сега – когато неговите прогнози се случват – се правим, че не умират стотици хора всеки ден“, коментира още шефът на Атлантическия клуб.

„Оглавяваме световните класации по смъртност. Убитите от COVID са над 27 000 души (към днешна дата са 27 996), а в мандата на сегашния служебен здравен министър Стойчо Кацаров те са повече от 10 000, или една трета от всичките.

За сравнение убитите през Втората световна война са около 12 600 души. Излиза, че при настоящия министър сме дали колкото 80% от жертвите на войната. Това е геноцид.

Министърът, който трябва да опазва здравето на нацията се превръща в нотариус на смъртта – всеки ден подписва стотици смъртни актове“, каза Паси.