Соломон Паси вещае криза след криза заради вируса

Личности
09:46 - 16 Юни 2020
2402
Соломон Паси вещае криза след криза заради вируса

По отношение на идеята за здравен Шенген Атлантическият клуб предлага политика в две направления - превенция и координация.

След като германците припознаха тази идея, България за първи път има шанса да замени Франция като неин партньор за установяване на една нова политика. Това заяви бившият външен министър Соломон Паси пред Би Ти Ви. Така че ако България поиска да акъл от една неправителствена организация, може наистина да изтегли България като един от лидерите на Европа, смята той.

В момента сме в една от най-мащабните кризи след Втората световна война, тя е феноменален стрес за цялата планета, каза Паси. Според него в момента у нас най-облагодетелстваната прослойка  са хората на държавна заплата - единствените, към които не се прилагат мерките 60/40 или 80/20. Държавната администрация е миропомазана, защото тя е армията от избиратели, заяви шефът на Атлантическия клуб и допълни, че нито властта, нито опозицията претендира хората на държавна работа да поемат част от бремето покрай кризата.

За настоящата криза може да се каже, че е криза майка и отключва верижна реакция от десетки други кризи, както се случва в САЩ, Франция или Мексико, посочи още Паси. Той смята, че балонът на протестите ще спадне с наближаването на президентските избори.По негови думи има революционна смяна на нормалността и е трудно да се предскаже докъде ще доведе това.

Паси смята още, че светът има голям проблем с липсата на лидерство, тъй като американският президент Доналд Тръмп се е отказа да бъде лидер на света и това не е добре.