Солскяер и Клоп се хвалят преди най-голямото дерби на Англия

Спорт
17:31 - 22 Октомври 2021
1806
Солскяер и Клоп се хвалят преди най-голямото дерби на Англия

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер призна, че Бруно Фернандеш има известни проблеми след мача с Аталанта и все още участието му в дербито с Ливърпул е поставено под въпросителна. В лагера на „червените дяволи“ обаче се надяват, че времето до неделя ще му стигне, за да се възстанови.

„Все още е петък, а мачът е в неделя, така че има достатъчно време. Може и целият състав да е готов, може и да имаме двама или трима играчи, които отпадат. Днес не разполагаме с всички за тренировката. Ще видим в неделя. След мачове като този в сряда има някои удари и натъртвания. Ще дам време на всички. Бруно Фенрнадеш може да е под въпрос, но прави всичко възможно, за да е готов.

Когато играем срещу отбор като Ливърпул, който е в отлична форма, трябва да бъдем компактни, агресивни и да даваме всичко от себе си като мислене, знания, психологическа сила и физическа енергия. Ще ни е необходимо всичко, за да постигнем резултати срещу най-добрите отбори в Европа, а Ливърпул е един от тях. Те са един от отборите, които се стремим да достигнем. Това, което направиха през последните четири години, е това, към което се стремим и през което преминаваме. През миналия сезон бяхме над тях в класирането, защото имаха лош период с контузии, но сега се върнаха към най-добрата си форма.

Салах е момента е под пара. Видяхте някои от головете, които вкара в последно време. Знаем, че трябва да дадем всичко от себе си, за да се защитим срещу него. Играчи като него не се появят често, така че трябва да им се наслаждаваме от далеч. Не и в неделя обаче, когато ще е твърде близо. Аз съм голям почитател на офанзивната им линия. Мане, Фирмино, Жота, който може би също ще играе, са играчи, върху които трябва да сте съсредоточени 95 минути, за да запазите чиста мрежа", коментира Солскяер по време на днешната си пресконференция.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е наясно, че Манчестър Юнайтед може да създаде много проблеми на мърсисайдци в неделното дерби между двата отбора, което ще се състои на „Олд Трафорд“. Въпреки колебливите резултати на „червените дяволи“ в последно време, германецът очаква много труден двубой срещу качествен съперник. Преди няколко дни легендата на Манчестър Юнатед Пол Скоулс изрази предположението, че Клоп е потривал доволно ръце, гледайте представянето на тима на Оле Гунар Солакяер през първото полувреме на двубоя с Аталанта. Мениджърът на Ливърпул настоява, че изобщо не е имал поводи за това.

„Съставът е наред. Минали са само два дни от мача с Атлетико, така че трябва да сме сигурни, че всички са готови. В момента не мога да ви кажа на 100% кой ще бъде на разположение. Това, което е ясно, е, че Къртис Джоунс ще тренира днес пълноценно. Такъв е планът. Тиаго Алкантара все още не тренира, но тича, което е добър знак.

Юнайтед срещу Ливърпул е огромен мач. В Ман Юнайтед не са толкова щастливи от резултатите си в последно време, но са способни на невероятни неща. Ние ще се концентриране върху нашата игра. Защо трябва да сравняваме Роналдо и Салах? И двамата са световна класа. Бих казал, че левият крак на Мо е по-добър. Кристиано може би е по-добър във въздуха и с десния крак. По отношение на скоростта и двамата са бързи.

Гледах мача на Юнайтед и Аталанта и в нито една секунда не съм потривал ръце. Нямаше причина за това. Аталанта създаде проблеми на Юнайтед през първата част, но дори тогава Юнайтед имаше три чисти положения. Второто полувреме пък бе демонстрация на Юнайтед, който може да създава проблеми. Подготвям отбора за труден мач срещу наистина добър съперник“, заяви Клоп.